Navigera

rycketoftaracing

Dragracing är en till synes mycket enkel motorsport. Stillastående start och först i mål. Detta sker på rak uppmätt bana. Men allt är inte så enkelt som det låter. Jag började som alla andra vid rödljusen i stan. Sedan blev det nattliga mycket olagliga race på lämpliga glest trafikerade vägar.
 
 
Vintern 1986 - 1987 byggdes den första renodlade tävlingsbilen en Chevrolet Monza i samarbete med en kompis som går under synonymen "Buster". Bygget präglades av stora ambitioner och en otroligt klen budget. Man kan nog säga att detta har präglat tävlandet i alla år.
Men vi har trots allt haft några placeringar genom åren, mest p.g.a stor envishet och uppfinningsrikedom. Men till det viktigaste - vi har haft jävligt roligt.
 
 
I mitten av 90-talet satte vi Karin, frun i huset - vid spakarna i en Chevrolet Nova "Kohmandoran" (bilens namn lämnar fritt för egna spekulationer). Framgångarna blev påtagligt större med Karin bakom ratten. Personligen tror jag att det mest beror på att hon saknar "Motoröra". Slå av motorn om det "skramlar" - aldrig. Tyvärr satte en Whiplash-skada stopp för framtida bravader för Karins del. År 2005 hade sonen Tobias växt till sig tillräckligt så han körde upp för licens i min "Jobbebil" - en Volvo 850.
 
På en bracket-tävling rev han ut hela inredningen i Volvon för att spara vikt och kanske någon hundradels sekund. Snacka om Killer Instinct. Första tävlingen hade vi vi inte hunnit skruva ihop hans tävlings - en Ford Mustang, så vi tog familjens Ford Cougar cabriolet - "Badbilen". Detta slutade med ett 2:a pris i klassen. År 2007 håller vi på att prova ut Mustangen på SRIF:s utmärkta bana i Malmö hamn. Bästa tid hittills är 8,1 sek 140 km/h på 201 meter.
 
Följ utvecklingen på vår sida. Ni kan också gå in på www.srif.nu och få info och bilder.
P.s Vi söker sponsorer till Tobias bil så vill ni ha ert firmanamn på en bil som syns mycket - kontakta oss på telefon 0708 - 38 76 70 eller skriv ett mail.

race4racevit

Rycketofta Handelsträdgård HB • Mörarpsvägen 179 • 253 53 Påarp, Sweden • Tel.: 042-226050  • Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.